Wednesday, August 16, 2017

Kawan saya menyoal, betul ke jika kita ada ilmu NLP, kita akan semakin Takabur. (sombong,rasa lebih pandai, bercakap menunjukkan diri lebih pandai).
---------------------------
Kalau kita merasa hanya kita saja yang pandai, itulah yang mencucuk hati kita utk merasa "aku lebih pandai" walhal kepandaian itu belum tentu menjamin masa depan nya yang selamat.
Inna akramakum indallahi at kokum, Sesungguhnya yang paling mulia diantara kamu di sisi Allah ialah yang paling Taqwa, jika ada iman, ada ilmu, ada amal, insya Allah akan jadi yg bertaqwa.
Jika ada ILMU, tapi iman tiada, apalagi taqwa. Maka terjerumus lah ke lembah kebinasaan.
Lantaran itu, Imam Al Ghazali menggariskan ada 10 ilmu yang bermanfaat, nota ini disalin semula dalam Kitab Bidayatul Hidayah, antaranya ialah ILMU yang membuat kamu melihat cela dirimu. Ertinya, semakin kita belajar, semakin nampak kekurangan diri. Semakin nampak lompongnya amal kita.
Teruslah mencari dan menuntut ilmu,kerana ILMU itu milik Allah yang nak dibagi kepada manusia. Semakin kita berILMU, kita akan semakin tinggi. Ini sesuai dengan 3 huruf yang terkandung di dalam ILMU iaitu 'ain' 'lam' dan 'mim'.
Seseorang yang sudah berilmu akan diberikan 3 perkara, yang pertama, Ain 'Ali, yakni tinggi, orang yang berilmu akan dipandang semakin tinggi darjatnya. Namun di hatinya merasakan dirinya faqir, hina dan tiada apa pun. Semuanya milik Allah. Anugerah Allah.
Yang kedua Lam, Latif : Orang yang berilmu, semakin berilmu semakin lemah lembut akhlaknya. Makanya jika kita melihat orang nampak berilmu, tetapi kasar sikapnya, sesungguhnya dia belum punya ilmu. Hanya baru ada sebatas pengetahuan.
Yang ketiga Mim, Mulk, orang yang berILmu dijanjikan Allah Taala untuk untuk diberikan kerajaan di dunia. Menjadi raja maknanya bukan menjadi Sultan, tetapi cakap kita didengari oleh orang-orang di sekeliling.

Read more »

 
Thursday, August 10, 2017

Slaid Percuma untuk Ceramah Persediaan Menghadapi Peperiksaan

Utk Sobat Muslim Assalamualaikum dan Selamat pagi untuk semua, moga ceria dan berkah hidupmu dengan sentiasa bersyukur dan memberi, berikut adalah link poster Slaid Persediaan Peperiksaan Terdekat, sila guna komputer untuk download dan unzip kan nya.

Ianya mengandungi 65 slaid yg boleh anda gunakan, sila ganti slaid awal dan akhir, slaid ini adalah pengenalan Penceramah, ganti dengan nama anda dan wajah anda. Ianya penting menurut guru kami. Selamat Mengguna

Siapa nak>>> Sila PM ke 011 1081 5141


Dapat kan buku mengenal personaliti manusia berdasarkan cap jarinya, setiap jari memberikan makna yang berbeza. Tafsir ini berdasarkan kajian terhadap 20,000 orang.


Read more »

 
Monday, August 7, 2017

PENGALAMAN PERIBADI ADALAH MODAL TERBAIK

PENGALAMAN PERIBADI ADALAH MODAL TERBAIK

Salah satu isi ceramah terbaik ialah kita bawakan kisah kita sendiri. Bagaimana susah payah kita membesar dan belajar dahulu, kemudian sempat mengalami beberapa peristiwa aneh. Kawan saya pernah mati suri satu ketika dahulu, istilah mati suri ialah mati hidup semula atau pun koma.

Anda boleh ceritakan bagaimana pengalaman anda sewaktu koma, ini untuk tarik perhatian pendengar, setelah itu, katakan dengan penuh perasaan, bahawa saya sangat bersyukur kerana Allah Taala berikan kehidupan semula.

Intinya adalah, syukuri nikmat hidup. Pergunakan nikmat yang ada ini, ini adalah anugerah terbesar dan termahal kurniaan Tuhan. Stop...kita dengarkan lagu ini dahulu.. Pasang nasyid yang bertajuk ingat 5 perkara.

Habis nasyid, sambung huraian, untuk menjadi manusia yang berjaya, kita hendaklah.

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Arahkan murid angkat tangan kanan, tarik nafas panjang....hembus....sekali lagi, rasakan semakin tenang, pasang muzik deep. Turunkan tangan perlahan2 ke dada, letak di dada sebelah kiri.Pejamkan mata...

Alunkan skrip pemulihan jiwa. Rujuk contoh Deddy Susanto (Pemulihan JIwa) di youtube.com.

Buat kesimpulan.

Read more »

 
Wednesday, August 2, 2017
Tuesday, July 25, 2017
Monday, July 17, 2017

Buku FingerPrint Pertama di Malaysia

Manusia akan bertindak menurut apa yang dia fikirkan.  Cara bertindak selalu nya selari dengan cara berfikir. Tahukah anda, jari telunjuk menunjukkan cara seseorang berfikir,  manakala jari hantu menunjukkan bagaimana seseorang bertindak.  Biasanya bunga kedua jari ini sama,  perhatikan jari anda. Jika tidak anda adalah seorang yang misteri bagi orang lain.

Ikuti bengkel yang akan mengupas kesemua jari,  anda boleh memperbaiki hubungan dengan pasangan anda,  anak2 dan rakan2 anda.

Hiduplah, dengan aman damai di dunia nan sementara ini. Bagi anda yang ingin mendapatkan buku ini atau mengikuti secara langsung bengkel nya, boleh hubungi 011 1081 5141


Read more »

 
Saturday, July 8, 2017

3 Hari Sesi Ceramah

Setelah selesai sesi ceramah pertama di SRA Bukit Sentosa Rawang, hari kedua di Hotel Flamingo bersama anak-anak SK Taman Tasik dan hari ketiga di SK Pelabuhan Klang atas jemputan GBSM Sekolah Pn Rafidah Abdul Razak.

The Power of Niat membuktikan kalau kita niatkan untuk sesuatu, kekuatan jiwa kita bertambah.

Pagi Khamis saya bersahur untuk berpuasa, kemudian ke sekolah seperti biasa, kemudian drive 1 jam setengah ke Rawang dan berceramah 2 jam. Semua itu boleh dilakukan dengan penuh semangat walaupun saya tidak makan seharian, kerana apa, kerana saya sudah niatkan berpuasa.


Namun pada esoknya, yakni hari Jumaat, ada acara sambutan Hari Raya peringkat sekolah, saya tidak niat untuk berpuasa, hasilnya badan saya meminta-minta makanan dan air. Sebabnya kita tidak niat berpuasa, ditambah lagi tidak bersahur, tubuh semakin letih.

Nampak tak, The Power of Niat. Gambar atas adalah semasa sesi ceramah saya di Hotel Flamingo Ampang.

Sesi ceramah di dalam surau untuk calon UPSR 2017 SK Pelabuhan Klang
Untuk rekod, SK Pelabuhan Klang telah menjemput saya 2 kali tahun ini.  Terima Kasih pada Guru Besar kerana berkenan menjemput untuk ke dua kalinya.

Read more »

 
Wednesday, July 5, 2017
Friday, June 30, 2017

Bengkel Hipnosis oGOS 2017 BERSAMA FARID WAJDI


MAKLUMAN UTK SEMUA RAKAN-2. BENGKEL CERTIFIED HIPNOSIS/HIPNOTERAPI AKAN DIADAKAN PD 27 & 28 OGOS 2017. (SEMPENA CUTI SEKOLAH). MENGIKUTI BENGKEL INI ANDA AKAN MENJADI SEORANG YANG PAKAR HIPNOSIS DALAM MEMBERIKAN CERAMAH, MEMBERI TERAPI DAN MOTIVASI PD DIRI SENDIRI, ORANG LAIN. ANDA BOLEH GOOGLE MANFAAT LAINNYA TENTANG HIPNOSIS YANG AMAT BANYAK.

KOS RM1200.00, UNTUK 10 ORANG TERAWAL ANDA LAYAK MENDAPAT RM999.00 SAHAJA

*APA ANDA TERIMA* 
* MAKAN MINUM/SNAK 3 KALI SEHARI
* BAHAN AUDIO DAN 
* BACAAN ILMIAH HIPNOSIS 4GB.
* CERTIFIED HIPNOSIS
* CERTIFIED HIPNOTERAPI
* KAD KEAHLIAN ANGGOTA IBH
* BIMBINGAN BERTERUSAN MELALUI GROUP KHUSUS


KEDUA SIJIL INI AKAN DIKELUARKAN OLEH IBH INDONESIA
INDONESIA BOARD OF HYPNOTHERAPY



BAYARAN BOLEH DI BUAT KEPADA AKAUN DIBAWAH INI MELALUI BANK IN/ TRANSFER

CIMB : 86010 456 83 AFRAINA ENTERPRISE
MAYBANK : 10 301 608 6535 NOORHISHAM BIN HAMZAH

PERTANYAAN LANJUT SILA HUBUNGI

EN.NOORHISHAM HAMZAH
011 11 45 1416
011 10 81 5141


JADILAH 10 ORANG TERAWAL MEMBUAT BAYARAN UNTUK MENDAPAT DISKON RM201.00


Bagi yang perlu menginap di Hotel Bajet, ada Hotel KK » 016-330 8045

Read more »

 
Tuesday, June 20, 2017

Anugerah Panel Penulis Buku Panduan Kaunseling Intervensi Dadah Neg Selangor


Ramai manusia yang boleh buat keputusan dengan baik, tetapi memerlukan sokongan dari orang lain. Terlebih lagi orang yang jari loop di jari telunjuk.
Saya berterima kasih pada mantan GPk Akademik SK Bangi, Pn Norjannah bt Mat Aris yang telah mendorong saya sambung belajar pada tahun 2008.
Alhasil hari ini, keperluan para kaunselor mendalami ilmu Drug Abuse sangat terbukti. Terima kasih juga atas inisiatif Tn Hj Mohd Ghazali dan team PPDa JPN Selangor atas kejayaan mengadakan majlis yang sangat grand semalam.
Team SPADA akan terus gembleng idea dan tenaga demi anak bangsa.
Memegang Tropi En Najib Sabak Bernam, bangga dengan SPADA



Read more »

 
Sunday, June 11, 2017

Rekod Ceramah Pencegahan Dadah

NOORHISHAM BIN HAMZAH
SPADA 2008/2009

Tidak tercatat kesemua ceramah dadah dalam Facebook dan Blog.

Untuk ceramah bergandingan dengan En.Hafney (Arwah) Pengerusi Pendamai sahaja 10 kali dilokasi yang berbeza.

Kemudian di sekolah-sekolah, surau dan Flat-flat Perumahan bersama dengan AADK. Antara yang di sekolah.

TAHUN 2017


14 JUN - SMK DATO MOHD SAID, NILAI
20 JUN - FLAT PKNS BDR TUN RAZAK jemputan AADK WP

TAHUN 2017


3 FEB 2016 : SK BERANANG

4 MEI 2011 : SURAU ANNUR BANDAR BARU BANGI
SURAU DATO DR HARUN DIN
MASA : LEPAS MAGHRIB SAMPAI ISYAK


4 OKT 2010 : SK DUSUN TUA
2 KALI TAHUN YG BERBEZA


5 MEI 2010
SK BANDAR RINCHING

7 OKT 2010
SK LABU


9 JAN 2011 
SMK PANDAN INDAH
9 JAN 2011
SMK PANDAN INDAH


15 JUL 2010
SK SERI SEKAMAT

22 MAC 2010
SK CHERAS INDAH



21 APRIL 2010
SMK KAJANG UTAMA
21 MAY 2010
SK BANGI


23 FEB 2017
SMK KHIR JOHARI

24 SEP 2014
SK CONVENT KAJANG

SK CHERAS BARU
24 OKT 2012


30 APRIL 2010
SK DUSUN TUA





SMK CONVENT KAJANG 
3 KALI

26-02.09. Ceramah "Trend Terkini Penyalahgunaan Dadah" Maktab Perguruan Ilmu Khas, Cheras, Kuala Lumpur

10 April 2009, Trend Terkini Penyalahgunaan Dadah, CIAST, Shah Alam

5 /02/09 Ceramah Bahaya Dadah tempat SK.Dusun Nanding, Hulu Langat

Read more »