Monday, April 28, 2008

Sumbangan Pakaian Terpakai

BANGI 29 April 2008,Cikgu-cikgu ada kan sorang budak tu dia berak dalam seluar dalam. Lelaki ke perempuan? Perempuan. Manakala selepas waktu rehat, ada pula seorang lelaki terkencing dalam seluar.

Seorang guru bertanya, Cikgu tak ada ke seluar lebih-lebih. Tak Ade. Begitulah kadang-kadang situasi yang berlaku di sekolah, mana-mana sekolah pun.

Saya dengan ini memohon kepada ibu dan bapa pembaca emel dan blog ini, sekiranya pakaian anak tuan puan ada yang dah ketat, buruk sikit atau apalah istilahnya, mohon dijadikan sumbangan untuk sekolah sebagai wakaf. Bila ada kes-kes macam tadi yang tidak kita duga, kita boleh menolong murid itu. Silap haribulan kata orang, kena pula anak kita.

Sumbangan boleh dibawa dalam apa jua bekas, sila berikan pada mana-mana guru, kalau anak kita tak pandai nak cakap, tulis je sekeping nota untuk wakaf sekolah, atau berikan pada saya, nanti saya sampaikan.

Kami mengharapkan seluar lah yang banyak, asal boleh pakai sementara nak balik. Kesian murid ada yang duduk je bawah tangga, tak ada seluar ganti. Bila kita telefon mak ayah pula, kedua-dua hand set dia orang tutup. La...dah pukul 11.00 masih tutup Hand Set lagi? Ada jugak rupanya.
 

No comments:

Post a Comment