Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Featured post

Versi 14

 

Blog Archive

Wednesday, May 7, 2008

CUKUP SAMPAI DISINI

Majlis diserikan lagi
dengan persembahan nyanyian oleh wakil Staf Sokongan SK Bangi, Wak Tumirin atau lebih glamour dengan panggilan wak tom. Beliau merupakan bekas juara Karaoke menyampaikan sebuah lagu "Cukup Sampai Di sini".


Puan Asnah turut menambah gelak tawa hadirin dengan memberikan sekuntum bunga berdaun tanda penghargaan atas suara emas yang lunak merdu.

Kami cuba menggembirakan Puan Jannah sebagai tetamu kehormat, namun kesedihan melebihi dari itu. Pemergian beliau dari SK Bangi merupakan suatu kehilangan besar buat sekolah. Beliau yang setiap hari sudah pun berada di pejabat sekitar jam 7.00 pagi adalah seorang guru yang cukup prihatin tentang nasib murid dalam pelajaran.

Beliau yang mengajar Mata Pelajaran Moral apabila terdengar ura-ura menyambung perkhidmatan penjawat awam sehingga 60 tahun, "ooo tak mau saya..." Guru cukuplah 55 tahun. Memandangkan nama guru hari ini bukanlah sehebat guru zaman dulu-dulu, membuatkan beliau pernah beberapa kali di depan saya mengatakan lambatnya nak bersara...itulah luahan lantaran pelbagai masalah yang melanda guru hari ini.

KAD NAMA BARU

Dalam pada itu, petangnya saya ke Kedai Barakah bertanyakan tentang kad nama murid yang baru diterima 30 keping. Masih tersisa 400 keping lagi. Namun kecewa lantaran pihak Barakah membawa pulang ke rumah. Katanya ingin memberi tumpuan, nanti siap baru kami call.

Lawatan ke MIAT

Sebelumnya pihak MIAT menghubungi saya. Rombongan akan berangkat seperti berikut. Hari Jumaat Tahun 6 jam 2.3- petang, Hari Sabtu juga 2.30 bagi Tahun 5 dan Ahad jam 10.00 pagi bagi murid tahun 4. Segala pertanyaan boleh hubungi 017-3915519.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers