Wednesday, May 7, 2008

Wak Tom Dengan Lagunya


CUKUP SAMPAI DISINI

Majlis diserikan lagi
dengan persembahan nyanyian oleh wakil Staf Sokongan SK Bangi, Wak Tumirin atau lebih glamour dengan panggilan wak tom. Beliau merupakan bekas juara Karaoke menyampaikan sebuah lagu "Cukup Sampai Di sini".


Puan Asnah turut menambah gelak tawa hadirin dengan memberikan sekuntum bunga berdaun tanda penghargaan atas suara emas yang lunak merdu.

Kami cuba menggembirakan Puan Jannah sebagai tetamu kehormat, namun kesedihan melebihi dari itu. Pemergian beliau dari SK Bangi merupakan suatu kehilangan besar buat sekolah. Beliau yang setiap hari sudah pun berada di pejabat sekitar jam 7.00 pagi adalah seorang guru yang cukup prihatin tentang nasib murid dalam pelajaran.

Beliau yang mengajar Mata Pelajaran Moral apabila terdengar ura-ura menyambung perkhidmatan penjawat awam sehingga 60 tahun, "ooo tak mau saya..." Guru cukuplah 55 tahun. Memandangkan nama guru hari ini bukanlah sehebat guru zaman dulu-dulu, membuatkan beliau pernah beberapa kali di depan saya mengatakan lambatnya nak bersara...itulah luahan lantaran pelbagai masalah yang melanda guru hari ini.

KAD NAMA BARU

Dalam pada itu, petangnya saya ke Kedai Barakah bertanyakan tentang kad nama murid yang baru diterima 30 keping. Masih tersisa 400 keping lagi. Namun kecewa lantaran pihak Barakah membawa pulang ke rumah. Katanya ingin memberi tumpuan, nanti siap baru kami call.

Lawatan ke MIAT

Sebelumnya pihak MIAT menghubungi saya. Rombongan akan berangkat seperti berikut. Hari Jumaat Tahun 6 jam 2.3- petang, Hari Sabtu juga 2.30 bagi Tahun 5 dan Ahad jam 10.00 pagi bagi murid tahun 4. Segala pertanyaan boleh hubungi 017-3915519.
 

No comments:

Post a Comment