Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Featured post

Versi 14

 

Blog Archive

Thursday, June 12, 2008

SELAMA tiga generasi beliau, anak-anaknya, ayah dan datuknya bersekolah di sini. Kini beliau kembali semula ke sekolah ini sebagai guru penolong kanan. Kalau 40 tahun dahulu, beliau adalah murid sekolah ini, tetapi hari ini, siapa sangka bekas murid menjadi guru dan kembali berkhidmat di sekolah tempat beliau menuntut ILMU. Beliau yang dimaksud ialah Puan Rabitah binti Jalaludin. Kini dilantik sebagai GPK Kurikulum Sekolah Kebangsaan Bangi. Dengan semangat waja dan tinggi, beliau hadir di tengah-tengah warga SKB sangat memerlukan pengganti yang tegas dan bersemangat. Harapan hadir beliau membawa perubahan.
Sebelum beliau, beberapa guru lain juga bekas anak murid sekolah ini menjadi guru di sini, antaranya ialah En.Firdaus bin Supian dan Cik Nor Azian Abd Ghani.(Kini menjadi pensyarah di Maktab tawau,Sabah,atas kapasiti Pensyarah Bahasa Melayu) Atas rasa kasih sayang kepada sekolah yang mendalam, semangat begitu tinggi untuk membela anak bangsa berkobar-kobar.
Pandangan pertama beliau sembari menjejak kaki di sini tahun ini, saya melihat muka-muka yang ada depan saya adalah wajah-wajah kejayaan. Sayanglah sekolah dan jagalah nama baik sekolah.
Pernah suatu dulu, ketika Ustazah Lasminah datang ke sekolah ini, pandangan pertama beliau, murid sekolah ini (SKB) pelik lah, diam saja bila beratur, tak macam sekolah lain. Tetapi kata-kata itu seakan-akan bertukar sikit demi sikit.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers