Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Blog Archive

Wednesday, July 9, 2008
HARI ini, 10 Julai 2008, tanggal mulanya saya kembali ke bangku seorang pelajar. Di USIM, Diploma Siswazah Penyalahgunaan Dadah akan tuntut. ILMU akan memberi makna kepada nusa dan bangsa. Doakan cikgu semua wahai anak-anak SKB, semoga kesihatan diberikan TUHAN pada cikgu berpanjangan, hindari masalah disepanjang perjalanan setiap hari pergi dan pulang, dapat memberi kerjasama terbaik kepada semua rakan, guru dan staf. Di tutupi segala kelemahan dan dihargai segala keikhlasan. Selamat jumpa lagi.

Manakala semalam sempat say menghadiri satu mesyuarat post mortem gabungan bersama sekolah rendah menengah di SMK Pandan Mewah. Perbincangan memberi tumpuan kepada Karnival Kerjaya di SMK Engku Hussin.

Tidak terlepas membincang program negeri akan datang. Dan tidak terlepas peluang kali ini, program blog datang lagi. Kini kami bukakan kepada 40 orang guru untuk mengikutinya selama 2 jam di Footprint, Beranang. Hinga kini masih ada kekosongan 15 tempat duduk.

Sila bawa pendrive yang berisi gambar anda, foto program sekolah, guru-guru, guru besar, pengetua dan bahan-bahan untuk diterbitkan. Sementara itu, senarai sekolah rendah dan menengah ada di Blog Langat, sila link, mana-mana sekolah yang sudah pun ada blog anda boleh terus klik. Saya terpaksa menghangatkan kembali blog Langat lantaran ramai bakal blogger dan memberi kemeriahan kali ini.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers