Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Blog Archive

Tuesday, December 23, 2008
Anda nak tau kesan DADAH golongan LSD? DADAH jenis ni akan membuat manusia berada dalam dunia halus. Namanya LSD, bukan LCD ye. Pengambilannya di letak bawah lidah.Ianya wujud dalam bentuk kertas 4 segi. Ianya di panggil Blotter. Ndak tau kenapa dipanggil Blotter.


Namun boleh disuntik secara iv.(intavena) yakni dengan menyuntik ke dalam badan melalui urat. Selepas 40 minit, pengguna akan marasakan kesannya. Ia diserap 100% peratus ke usus. Dadah jenis ni hanya 1 peratus sampai ke otak. Kes macam ni sukar nak urin sebab amaun dia sikit sangat.

Tindakannya. Ia bertindak pada bahagian otak yang bertindak sebagai penapis stimulus yang diterima otak. Nak tau kesannya? Hmmm. Muka dia orang ni akan kemerahan, mulutnya kering, berpeluh, tremor, bergetar-getar tubuhnya, loya, anak mata mengecil, hipertensi dan sebagainya.

Kesannya yang sangat di inginkan ialah Euforia. Ini istilah orang dadah. Rasa gembira semacam, tak ada masalah langsung. Namun pada jam kedua, mereka akan mengalami kesan ILUSI VISUAL. Ada yang namanya Good Trip dan ada yang mengalami Bad Trip. Ini tergantung orangnya. Good Trip tu adalah suasana yang selesa luar biasa. Bad trip tu persekitaran tak selesa lah bagi mereka.
Kesan pada psikologi pula, persepsi mereka berubah, bentuk objek pun berubah pada pandangan mereka, perubahan bentuk badan dan muka, mrk tengok berubah jadi panjang ke, bujur ke, namun dapat melihat warna dengan TERANG walaupun mata ditutup.


Kesan Psikologi lagi, perubahan persepsi terhadap masa. Pulak, ni buat tak sembahyang la ni. Bab, ni nak cerita, dia tak tahu pun sekarang pagi ke petang. Yang kedua, perubahan persepsi terhadap JARAK, ha yang ni la boleh buat eksiden, yang mati memang sebab dadah, tapi kesan dari pengambilan dadah ni. BUNYI-BUNYI. Bunyi-bunyi pun boleh berubah bagi mereka. Dinding-dinding menyanyi. Haha. Dan mereka mengalami delusi BOLEH TERBANG.

Telinga pula, boleh mendegar jarak jauh, sehingga penyanyi bernafas kat mic pun dia buleh dengar. Cikgu-2 kena ambil perhatian ye. Bunyi orkestra pula boleh pindah dari sound ke dalam badan mereka.

PEMANDANGAN
Barang-barang dalam bilik mereka seakan dihiasi gemerlapan. Fuyooo. Dinding bilik spt HIDUP dan bergetar. Terasa seperti kehilangan bahagian badan, mula-mula badan, kemudian kaki, kemudian kepala, kemudian bahu last nya mereka akan rasa spt tiada badan langsung.Macam mana nak fikir ni.

BILIK MACAM KOTAK KASUT ; BAD TRIP
Pada stuasi Bad Trip ini, Syaitan mula menguasai diri mereka. Pengguna akan terasa nak menjadi GILA. Ketiak ini, eh ketiak pulak, ketika ini, bunyi lagu seakan bunyi tembakan, bilik jadi kecil seperti kotak kasut. Biasanya mereka akan dikawal oleh orang lain waktu ini. Jika dirujuk pada doktor, mereka akan diberi ubat antianzaiti.

BAHAYANYA
terdedah kepada kecederaan akibat perbuatan sendiri. Bahaya akibat pertimbangan buruk. Kesan Mudarat. Panik, Kesan Psikotik berlarutan, dan dadah jenis ini menjadi pencetus kepada pengambilan dadah jenis antienzaiti sebab nak turunkan gangguan jiwa. Banyak berlaku insiden pengguguran akibat pengambilan LSD. Manakala banyak pula berlaku kecacatan pada bayi yang ibunya penagih LSD.

RAWATAN
Dari segi kedoktoran, mereka akan diberi ubat dadah juga jenis anti enzieti. dadah ini akan bertindak menurunkan gemurah, resah dan gelisah pengambilnya. NAMUN yang paling besar ialah..KEMBALI PADA AGAMA.

3 comments:

  1. Bes jugak impak LSD ni kan?...

    ReplyDelete
  2. Hebat, kesannya. DAHSYAT pengaruhnya !

    ReplyDelete
  3. LSD memang hebat, ianya akan berakhir dengan kematian. bukan disebabkan oleh LSd, tetapi kesan dari penggunaan LSD ni.

    ReplyDelete

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers