Monday, January 19, 2009

ANTENA dan PARABOLA

Sejauh pemerhatian saya, dari aspek hiburan terhadap rakyat Vietnam, mereka tidak begitu gemar, buktinya tidak banyak rumah-rumah yang memasang peralatan mini studio, lain macamnya pula di Indonesia, jualan alat PA Speaker dan Sound System laris, terutama di Aceh. Apalagi adanya parabola, yang ini boleh merusakkan nilai budaya generasi tempatan.

Parabola
Tetapi di Vietnam, kita tak dapat melihat parabola. Setakat antena tu adalah, tapi tak pun semarak macam di Medan.Parabola kita boleh hala tang mana, dapatkan satelit mana-mana, Francis ke, atau Thailand ke, semua cerita ada. 24 jam jugak ada. Minda rakyat boleh rosak akibat anasir luar.
 

1 comment:

  1. wahhhhhh semua free ke satellite tv kat sana eh. cool !

    ReplyDelete