Sunday, January 25, 2009

Bermacamnya di negara orang

JUAL spek, di luar hotel kami ramai orang berniaga datang, jual topi. mancis, baju, kraftangan dan lain-lain lagi. Mulanya USD 8.00 untuk satu. Akhirnya dia tawar USD5.oo, masih ku tak endah, dan akhirnya USD5.00 untuk 2 buah.
MENUJU ke penempatan muslim di Vietnam. Saya dibelakang berbaju JPS hitam.
MEMBONCENG.Saya sempat merasakan bagaimana menaiki motosikal dalam kesemrautan di Vietnam ini, khususnya di Ho Chi MInh City.
DI atas bot pelancung Vietnam. Sebelah kanan pemilik blog alynxz
KENANGAN TERAKHIR bersama geng SPADA. Kami sekarang berpecah ke tempat masing-masing. Tiada lagi pertemuan kecuali majlis penutupan. ADUHAI...alangkah singkatnya HIDUP. Sebelah kanan saya, masih orang yang sama. Jadi orang kanan
INGIN PULANG. Ke manapun kita pergi, kita akhirnya pasti akan pulang. Adakah anda tidak mahu pulang? Wa tazaw waduu, fainna khairaz zaadit taqwa. Bersama Khairunnisa di Airport Ho Chi Minh.

VIJAYA.Susah nak dapatkan gambar ViIjaya dan Amutha dalam fail ini. soalnya (sebabnya) fail dari kamera mereka belum saya dapatkan.
KAPAL PORTUGIS, dan bermacam lagi dijual antara USD28-USD 55.00, bergantung saiznya. Ada kedai disini yang menerima urusan jual beli dengan 3 mata wang, USD, RM dan Dong. Kalau anda ingin ke sana, tukarlah dulu RM ke USD, sampai sana tukar lagi dengan USD ke Dong.Jauh lebih banyak untungnya. Klik foto untuk besarkan
TINGGALAN SEJARAH. Kereta kebal milik tentera Amerika yang diitinggalkan semasa perang dengan Vietnam. Amerika pulang dengan kekalahan. Kalah jugak rupanya dia.
 

No comments:

Post a Comment