Thursday, January 1, 2009

Sehari di SKB

02 Januari menyaksikan sekali lagi SK Bangi menerima ledakan murid. Kalau tahun 2008 hanya 1,700 orang murid, namun kini mencecah 2000 orang lebih. Hari ini ibu dan bapa datang mendaftarkan anak mereka tahun satu. Hingga kini kelas tahun satu mencapai 11 buah.

Proses penyaringan akan diadakan sekali lagi. Dimana semua murid tahun satu akan menghadapi ujian. Hasil ujian ini mereka akan dibahagikan kepada kelas yang sebenar. Berikut beberapa catatan yang sempat lensa syber shoot merakam detik-detik sejarah 02 Januari.
Suasana pagi, ibu dan bapa sibuk mencar kelas untuk anak mereka, sementara guru sibuk memberikan arahan awal. baca lagi

6 comments:

 1. wahh! ramai sungguh ye! skolah su thn 1, 2 buah class je...yelah berpatutan lah kan...skolah su skolah pendalaman...sk bangi dah kira bandar da....selamat bertugas!

  ReplyDelete
 2. beginilah setahun 2 ini, namun bulan 6 nanti sebahagian murid akan berpindah ke sekolah baru, waktu itu sk bangi akan menjadi satu sesi sahaja

  ReplyDelete
 3. ramainya..11 kelas utk budak darjah satu ek..bape org la sekelas ek..

  ReplyDelete
 4. Biasanya Zam satu kelas ada 5 orang, tapi kali ini cuba perkecilkan sedikit bilangannya.

  Menunggu satu sesi

  ReplyDelete
 5. Kepadatan di sekolah bangi akibat kegagalan perlaksanaan rancangan pembinaan sekolah baru di Bandar Seri Putra. Sekolah yu merupakan Projek Pertama RMK 9 yang di resmikan oleh Pak Menteri pada 22 July 2006.

  ReplyDelete
 6. huhu, itulah hakikatnya....masyarakat terpaksa menanggung segalanya selama ini

  ReplyDelete