TV

 
Saturday, February 14, 2009

Bantuan LZS dalam Membantu Penagih Dadah

Rasa gembira pun ada, syukur pun jugak setelah mendapat berita dari seorang sahabat, En.Razif dari AADK PutraJaya, Lembaga Zakat Selangor (LZS) meluluskan peruntukan untuk membayar penceramah selama setahun kepada penceramah yang akan memberikan ceramah di Pulau Carey. Audien di sini ialah bekas penagih yang telah pulih dan masih menjalani program pemulihan di luar pusat.

Mungkin saya orang yang pertama memberikan syarahan atau ceramah di surau ini atau orang kedua, En.Razif mengambil gambar semasa saya sedang memberikan syarahan ringan malam Jumaat lepas, ekoran dari itu, En.Razif membuat program susulan dengan meminta jasa baik pihak LZS mengambil peranan dalam membantu umat Islam yang tercicir ini. Hal ini sememangnya pernah di ajukan oleh En.Halim semasa dalam kelas bersama beliau, fikiran dan idea beliau hari ini kian menjadi kenyataan.

Sebentar tadi En.Razif memberitahu, kemungkinan saya akan dijemput untuk memenuhi program hari-hari kebesaran Islam. TAHNIAH saudara!!!
 

1 comment:

  1. Tahniah ustaz teruskan membantu kerana tidak ramai yang simpati apatah lagi membantu golongan yang terpinggir ini. Mereka perlukan pertolongan sebagai penyuluh dalam kegelapan. Adakalanya mereka hendak berubah tetapi tidak tahu mahu bermula dari mana.

    ReplyDelete