Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

JOM BELAJAR BERGURU

SELALUNYA MEMBACA DAN BELAJAR, JAUH BEZA, MEMBACA HANYA MENATAP, ADAPUN BELAJAR, KITA MENATAP, MENDENGAR DAN MELIHAT, DAYA INGATAN AKAN MENI...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Saturday, February 28, 2009
Batu Pahat: 28 Feb 2009. Satu program RADA (Rakan Anti Dadah) telah dilancarkan bagi peringkat Daerah Batu Pahat, Johor Darul Takzim. Antara aktiviti yang telah diadakan ialah sesi taklimat mengenai RADA dan melantik AJK RADA peringkat daerah di samping mngeratkan ikatan silaturrahim di kalangan ahli serta merancang aktiviti tahunan yang julung-julung kali diadakan di sini. Ahli-ahli RADA yang terlibat bukan sahaja terdiri daripada kalangan anak-anak muda lepasan sekolah tetapi juga dari golongan profesional seperti guru, kakitangan hospital seperti staff nurse, dan ahli akademik yang lain malah yang berkelayakan Ph.D juga turut hadir mendaftarkan diri.
Cikgu Pandy bersama salah seorang AJK RADA BP.
Penolong Pegawai AADK Batu Pahat, Encik Dzulkifli Isnain sedang memberi taklimat mengenai RADA.
Pn Azizah Pegawai AADK Daerah Batu Pahat
AJK RADA Daerah Batu Pahat yang baru dilantik.Bersama Encik Dzulkifli Penolong Pegawai AADK BAtu Pahat.Kedua-dua gambar di atas diambil di hadapan pintu masuk Pusat Khidmat dan Pengawasan AADK Daerah Batu Pahat. Di sinilah opis kawan kita Cikgu Pandy sepanjang internship 3 ini.

0 comments:

Post a Comment

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.