Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, April 16, 2009
Batu Yang Digunakan16 April 2009. SKB. Gara-gara terlalu asyik bermain batu, 2 orang murid sekolah ini secara tidak sengaja telah menyebabkan cermin kereta salah seorang guru SKB pecah.

Peristiwa ini terjadi di sebelah kantin sekolah tempat parkir kereta guru. Kejadian berlaku sebelum murid petang masuk ke kelas.

Pihak sekolah sebenarnya telah meng-gazetkan beberapa tempat larangan murid bermain. Implikasi larangan adalah disebabkan untuk mengelakkan hal yang tidak di ingini berlaku.


Perkara ini akan menyusahkan para guru, dan juga ibu bapa kerana terpaksa membayar ganti rugi.

Pihak sekolah berharap murid tidak lagi mendekati kawasan-kawasan yang dilarang termasuk menghampiri pokok besar di belakang bangunan kayu lama, kerana pokok itu sedang dalam proses kematian dan akan tumbang bila-bila masa saja .

Sisa cermin tingkap kereta yang bertaburan.

Dalam pada itu, pihak pentadbiran telah memutuskan untuk menutup 2 lokasi parkir para ibu bapa dan juga van pengangkutan sekolah. Ini berikutan 2 tapak tersebut telah menimbulkan sedikit masalah kepada kenderaan guru untuk keluar masuk.


Di Harap semua pihak dapat mengikuti peraturan terbaru ini demi kelancaran lalu-lintas semua pihak.


Lain-lain

Pihak sekolah mengucapkan Syabas dan Tahniah kepada usaha YDP PIBG Major Baharuddin kerana telah berurusan dengan penjual di kawasan berhampiran sekolah. Perkara ini timbul saban tahun dalam perhimpunan mesyuarat PIBG. Kali ini ianya telah dapat di atasi. Semoga ianya tidak berulang kembali.16 April 2009. BANGI. Seramai 6 orang mahasiswa dari Universiti Malaysia Sarawak telah mnegadakan program amal dengan memberikan motivasi dan pengalaman baru kepada adik-adik tahun 5 Venus dan 5 Jupiter SK Bangi. Pihak sekolah menyanjung tinggi jasa baik tersebut dan mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan buat anda semua.

Program sebegini sememangnya menjadi acara rutin tahunan. Dalam pada itu, pihak admin telah berbual dengan Cikgu Bahasa Melayu Tahun Enam, Puan Nor Aisyah, apa yang membanggakan ialah pencapaian Bahasa Melayu tahun lepas, dengan hanya mengambil kira murid kelas 6 Venus 2008.

Seramai 7 orang dapat A bahagian pemahaman dan 21 orang dapat A bahagian penulisan. Tahniah dan Syabas buat cikgu Aisyah, Ibu Bapa patut bangga dan berterima kasih, kerana kelas Venus adalah antara kelas hujung, namun berkat usaha beliau, ramai juga yang lulus, bahkan tiada seorang pun yang gagal


Admin juga telah berjumpa murid tahun 6 Venus hari ini dan mengambil masa 20 minit untuk memberikan pencerahan. ami berharap rekod ini dapat dipertingkatkan lagi. Bahasa Melayu adalah bahasa ibunda kita, jangan sampai ada yang gagal.


Untuk mencapai kejayaan cemerlang, berikan perhatian penuh di dalam kelas, rajin bertanya dan mengubah sikap ke arah lebih positif.

Dikutip dan diedit dari www.skbangi.com

1 comment:

  1. Kalau larang dia nak buat....kena suruh lah pulak lepas ni

    ReplyDelete

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive