Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, April 30, 2009
pisah
1 MEI ADALAH HARI PEKERJA. Pihak admin laman web skbangi.com mengucapkan Selamat Hari Pekeja kepada semua pelawat yang telah melonjakkan hits web ini sehingga mencecah 3200 lebih.

Pada guru, ibu bapa yang bersabar dalam mendidik anak, syabas, walau esok hari cuti umum, tetapi kerja kita tetap teruskan. Bekerjalah dengan baik, sabar dan jujur.

SABDA NABI : Peniaga yang jujur akan duduk begini bersama ku di syurga nanti. Katanya sambil menunjukkan 2 jari telunjuk dan jari hantu.


Nilai baik di sini ialah KEJUJURAN. Justeru, sentiasalah mengekalkan KEJUJURAN, walau sepayah mana sekalipun. Syukur pada Tuhan, anda yang bekerja di Sekolah sebagai guru, kerani dan tukang sapu, tidak mempunyai ruang yang luas untuk berlaku tidak jujur. Tiada ruang untuk rasuah,yang ada hanya dugaan dalam bentuk yang lain.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive