Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Wednesday, May 27, 2009


En.Ismail bin Musa, Pegawai PPDHL menyampaikan ucapan.Hadirin dari pelbagai zon
Guru Bimbingan dari SJK ( C ) turut memeriahkan majlis

27 Mei 2009. Majlis Guru Bimbingan dan Kaunseling Daerah Hulu Langat hari ini mengadakan mesyuarat Agung. Kali ini bertempat di Hotel Del Palma Ampang. Mesyuarat kali ini dihadiri Tuan Pegawai PPD HL En.Ismail bin Musa. Turut hadir En.Sharuddin bin Yusof, Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat dan Tuan Haji Muhsin bin Marzuki, Kaunselor Pentadbir PPDHL.

Mantan Pengerusi MGBSR, En.Noorhisham Hamzah yang memegang jawatan itu selama 2 tahun mengalu-alukan kedatangan semua guru-guru bimbingan. Seusai pembubaran AJK lama, AJK baru dilantik. Kali ini Puan Nor Hazimah Md.Noh di lantik sebagai Pengerusi bagi sesi 2009-2010.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive