Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, June 4, 2009
5 km. Ya dalam sekali rupanya laut ya. Di kedalaman ini manusia tak mampu hidup walau dengan alat bantuan pernafasan. Ikan pun yang tertentu sahaja boleh hidup di sini. Kapal terbang yang hilang dikhabarkan terhempas di lautan dengan kedalaman 5 kilometer. Di Aceh sebuah feri dalam pelayaran dari Pelabuhan Malahayati ke Sabang juga tenggelam dikeranakan membawa muatan lebih. Kedalamannya kapal (macam feri Pulau Pinang) itu tenggelam adalah 3 kilometer di dasar laut. Dalam laut itu pula ada bukit, feri itu berada di celah-celah antara 2 bukit. Sampai sekarang Geurita di kenang dalam sejarah, sebuah masjid di bina dan dinamakan Masjid Geurita.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive