Thursday, June 11, 2009

Pencen Bukan Penghalang Untuk Terus AktifJika semua pelajar SPADA 2008 telah pun menamatkan sesi pembelajaran mereka masing-masing. namun bagi En.Zurkurnan, perjuangan membasmi dadah tetap diteruskan. Beliau terus aktif menerima jemputan dari AADK Pasir Puteh untuk menyampaikan ceramah, merasmikan program tertentu, wakil kepada pegawai AADK dan juga menyampaikan hadiah kepada pemenang sempena acara perogram pencegahan dadah di kawasan Pasir Puteh. Mungkin ramai tak sanggup melakukan kerja ini, namun baginya, tugas ini adalah suatu dakwah dan kebajikan, lagi pun apa salahnya, lebih-lebih di tempat sendiri.

Di pentas yang berbeza, satu di sekolah sebagai guru disiplin dan satu di bumi nan luas, sebagai hamba ALLAH. berkhidmat terus berbakti untuk pertiwi. Beliau yang tidak kekok bersama orang ramai, tidak malu untuk mengatakan ramai anak muda Pasir Puteh sekarang ini yang terjebak dengan pil-pil khayal seperti pil kuda.

Kami menyeru pihak ibu bapa agar memainkan peranan masing-2 sebagai orang tua, ingatlah nasib anak akan membawa pulang kesannya kepada orang tua jua, bukan sahaja di dunia malah di akhirat kelak.
 

No comments:

Post a Comment