Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, July 23, 2009
Saudara Mohd Hafiz b Yusoff menjadi klien sukarela dalam sesi
diagnosis oleh Profesor Dr James

Profesor Dr James merupakan seorang pensyarah yang berasal dari Amarika Syarikat. Pengajaran beliau memang sangat menarik kerana kami sering terhibur dengan gelagat beliau dan gelagat para pelajar ketika proses pengajaran dan pemelajaran sedang berjalan. Walaupun agak sukar memahami 'telo' profesor mat saleh ini namun itu semua tidak menghalang kami untuk terus belajar dan memahami apa yang diajar.

Pada minggu hadapan khidmat Profesor Dr James di USIM berakhir. Satu majlis perpisahan akan dianjurkan oleh pihak USIM dan para pelajar SPADA turut dijemput untuk hadir sama dalam majlis tersebut.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive