Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Sunday, July 26, 2009
Bagi teman-teman yang baru berjinak dengan blog, kadangkala hal yang kecil adalah besar bagi anda bukan? Anda cuma perlu sedikit ilmu sahaja untuk menguasai pembikinan blog.

Ramai yang bertanya jugak, kenapa blog saya lebar, luas dan memenuhi ruang layar, sedangkan paparan blog mereka kecil. Sebenarnya hanya sedikit sahaja perubahan yang perlu anda lakukan.

Namun anda perlukan 2 perkara.

1. Bersungguh ingin melakukan sesuatu perkara, bukan main-main.

2. Tambah sedikit ilmu dengan bertanyakan orang-orang yang sudah pun tahu. Saya sendiri masih belajar menambah ilmu.

Untuk kawan-kawan yang ingin belajar membina blog, saya telah siapkan nota dalam bentuk power point sebagai panduan untuk anda.

Dari awal, bagaimana membina blog, memasukkan artikel, gambar, menambah sudut tepi, mengubah 2 kolom menjadi 3 kolom dan sebagainya.

1 comment:

  1. Assalamu'alaikum....Terima kasih Tuan Noris. Saya mahu belajar tetapi saya perlukan masa...dah agak tumpul....

    ReplyDelete

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive