Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Tuesday, July 21, 2009Saya berada di Bangi, sementara sahabat saya berada di Sabak Bernam ketika ini, namun dengan kecanggihan teknologi, komputer saya bisa di uruskan oleh kawan saya itu. Tanpa saya menyentuh apa-apa, baik tetikus mau pun papan kekunci/key board. Saya hanya memerhatikan sahaja.Kawan saya ini boleh buka fail-fail yang ada dalam direktori saya, malah boleh bukak fail tertentu.Wau...bahaya ni. Kebaikannya, saya boleh belajar secara langsung, beliau sedang mengajar di sana, dan saya sedang melihat di sini, bagaimana caranya nak download sesuatu bahan yang saya tidak tahu. Malam ini saya sedang mencari program ftp untuk memonitor website.

Sebenarnya dengan program ini kita boleh berhubung dengan ramai orang dalam satu masa. Seorang boleh mengajar menggunakan presantation power point, sementara kita boleh melihat dari jarak yang jauh. Bagi yang berminat untuk mencuba program ini boleh ke http://www.teamviewer.com/index.aspx. Sila download dan register nama anda.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive