Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Saturday, August 1, 2009

PADA tahun 2002 adalah kali pertama saya mengikuti program konvokesyen, namun masa itu namanya wisuda, tematnya di Banda Aceh. Kali kedua di Maktab Perguruan Islam Bangi pada tahun 2004 dan kali ini di PICC. Atas tiket Diploma Siswazah Dalam Penyalahgunaan Dadah di Universiti Sains Islam Malaysia. INsya Allah, jika tiada halangan bulan Disember ini saya akan submit program Master 9 bulan, menyambung kemahiran dalam kaunseling dadah.

Kali terakhir saya akan mengikuti konvokesyen lagi ialah di akhirat kelak. Semua buku rekod akan dibawa ke hadapan, Malaikat Headcount akan mengira amal kita didunia, ketika itu anda pun ada bersama.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive