Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Wednesday, August 12, 2009
Ceramah menarik untuk anda. Kerajaan meletakan target 2012 adalah tahun sekolah bebas dadah. Bagi anda, guru-guru SLAD, guru-guru yang mengajar bab DADAH, dan semua, ambillah tips2 dan point2 yang padat ini, dari saya untuk anda semua.


Saya hari ini dijemput ke SMK Bandar Baru Bangi Jalan 2. Bersama saya En.Hafney, Presiden Persatuan PENDAMAI Malaysia. Selama 4 jam kami bersama 50 orang murid lelaki dan perempuan yang secara sukarela ingin bersama mengambil iktibar. Saya telah rekodkan ceramah selama 1 jam dan telah dimuat naik untuk anda, sekarang anda boleh muat turun ceramah yang sungguh berkualiti tersebut. Lawati Blog www.noorhisham.com, klik pada link. Di atas.

Download Link Ceramah. Pihak sekolah buatkan program 4 Katakan Tak nak pada Rokok. Pengisian adalah ceramah bahaya rokok, apa ada dalam rokok, tayangan video rokok, soal selidik, bengkel dan ceramah dari bekas penagih dadah 18 tahun yang sudah pulih 29 tahun dan kini masih berjuang untuk memulihkan diri sepanjang hayat.

1 comment:

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive