Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Tq

Gdg

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzha

Blog Archive

Sunday, August 30, 2009


Posting kali ini merakamkan ucapan Takziah kepada kelurga doktor yang terlibat dengan cobaan ini. Sesungguhnya apabila datangnya ajal, tiada siapa pun yang boleh menahannya.

"Maka apabila datang ajal mereka, tidaklah boleh ditahan sedetik atau dipercepat sedetik"

Tahniah juga kepada semua doktor-2 di seluruh Malaysia yang telah dan akan berkorban seluruh masa, diri dan tenaga untuk membantu pesakit, yang mana kadang-kadang mereka tidak sempat mencicipi makan tengah hari, lantaran berada di dewan pembedahan yang belum siap-siap. Malah bersambung-sambung. sedang keluarga di rumah menunggu kepulangannya dengan harapan.

0 comments:

Post a Comment

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Link

Tempahan Buku Klik

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Kaunselor Anda

Kaunselor Anda