Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Saturday, August 22, 2009
KUANTAN (23 Ogos 2009): Polis menahan seorang wanita yang cuba melarikan beg tangan seorang jemaah wanita yang sedang menunaikan solat Maghrib di Masjid Negeri Sultan Haji Ahmad Shah, di sini, petang kelmarin. Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 petang, mangsa yang datang ke masjid berkenaan bersama suaminya meletakkan beg tangan di tepinya untuk menunaikan solat sebelum dihampiri wanita berkenaan yang tiba-tiba mengambil beg tangan mangsa dan melarikan diri. Mangsa yang menyedari kejadian berkenaan mengejar wanita itu sebelum meminta bantuan pengawal keselamatan masjid berkenaan.

Timbalan Ketua Polis daerah, Superintendan Zulkifli Taha, berkata pengawal keselamatan masjid berkenaan berjaya menahan wanita terbabit kira-kira 500 meter dari tempat kejadian sebelum diserahkan kepada polis. "Siasatan awal mendapati, hasil ujian air kencing dijalankan wanita terbabit positif dadah jenis syabu dan polis menemui semula beg tangan mangsa yang mengandungi wang tunai lebih RM50 serta beberapa dokumen penting," katanya di sini, semalam. Beliau berkata, wanita terbabit kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD), Kuantan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan kerana mencuri dalam bangunan.
Sumber:

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive