Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Pengenalan Apa Itu Mic.Office 365

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Tuesday, September 15, 2009
16 September 2009. Salam Ramadhan,ianya hampir pergi, hari ini saya baru pulang dari Dynasty Hotel, Kuala Lumpur. Malam tadi saya sempat ikuti taklimat yang disampaikan oleh En.Abdul Rahim, Pegawai Kaunseling di Kementerian Pelajaran Malaysia. Dalam taklimat kepada pegawai kaunseling negeri tersebut, beliau menyentuh beberapa perkara ;

Akan dilantik JU negeri dan daerah (tambahan) dalam masa terdekat, tindakan Pegawai HEM Negeri dan PPD.Keperluan adanya Ju (juru latih utama) adalah untuk menguruskan pelaksanaan e-pelaporan yang mana sebelum ini telah diputuskan akan pelaksanaannya.

1. Semua data sesi bimbingan dan kaunseling dari semua sekolah rendah dan menengah hendaklah terkumpul pada atau sebelum "31 Oktober 2009". Tindakan, semua guru bimbingan dan kaunseling. Sila hantar menggunakan borang L4 sebagaimana yang terdapat dalam website ini.

2. Pada 05 hingga 06 Oktober, satu perjumpaan dengan JU yang baru dilantik akan diadakan di MITC, Melaka.Objektif adalah untuk menerangkan kepada JU cara-cara penghantaran terkini . Cara terkini ialah menggunakan laman web http://L4kpm.net. JU kena faham betul2 cara ini supaya dapat menerangkan semula apabila pulang ke daerah nanti.

3. Guru kaunseling dari pelbagai opsyen, yang telah naik pangkat ke GPK, akan di buang dari senarai guru bimbingan dan kaunseling sepenuh masa. Harap dapat memaklum siapa yang telah berpindah ke Jabatan, Maktab lain, dinaik pangkat, dan sebagainya.

4. Seramai 306 orang guru bimbingan dan kaunseling masih diperlukan di seluruh Malaysia. Jumlah ini belum di tolak dengan jumlah kaunselor yang akan bersara, dinaik pangkat.

Lain-lain hal.
  1. Belanjawan untuk Kementerian Pelajaran pada bajet tahun hadapan akan berkurang 30% dari jumlah yang diterima sekarang.
  2. Sila lawati "http://l4kpm.net" untuk melihat format terbaru sistem penghantaran borang L4. Sistem ini akan beroperasi sepenuhnya melibatkan sekolah rendah dan menengah. Tarikh akhir penghantaran bagi tahun 2009 adalah 31 Oktober 2009.
Sdr Hisham sedang menyampaikan taklimat awal berhubung cara-cara penghantaran laporan kepada Pegawai Kaunseling negeri.

1 comment:

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini
Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada