Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, October 8, 2009
Rupa Bentuk Borang L8

Mungkin ramai yang masih "bingung", bagaimana L4 berfungsi dan bagaimana supaya ia berfungsi.Baiklah, mari kita lihat bagaimana ianya befungsi.

Pihak Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pelajaran Malaysia telah bersetuju untuk mengguna sistem penghantaran laporan secara automatik. Laporan ini akan dihantar oleh semua guru bimbingan di sekolah-sekolah seluruh Malaysia dalam bentuk fail excel. Fail ini kita namakan L4.
GBSM akan mengisi borang ini.
Setelah borang tersebut di isi dan dihantar melalui internet dengan menggunakan sistem upload, borang2 tersebut akan digabungkan oleh pengurus khas bagi setiap negeri dan daerah. Apakah anda akan di detect jika tidak menghantarnya, ya. Sebagai contoh Sistem ini akan menunjukkan kepada pengurus (JU) bahawa bakul sekolah rendah Daerah Hulu Langat hanya ada 40 fail. Ini membawa makna hanya 40 buah sekolah sahaja yang telah menghantarnya. Begitu juga dengan sekolah menengah.

Jangan berlegah lagi, sekarang silakan muat turun borang tersebut dengan hanya klik disini. Lihatlah borang ini, awas, jangan mengubah-ngubah struktur borang tersebut, walau kelihatan ada yang tidak lengkap.
Isikan maklumat yang diminta
Hingga di sini
Layari http://l4kpm.net untuk mula memuat naik. Sila lihat entri/posting/artikel saya sebelum ini untuk mendapatkan langkah-2 menghantarnya. Klik disini.

Data yang telah anda hantar, akan digabungkan dalam fail excel ini mengikutdaerah masing-masing.Pada ruang SK Sungai Serai bertanda 0, maknanya fail belum dihantar lagi. Pada ruangan nombor 1 menunjukkan SK Ampang Campuran telah menghantarnya.
Dengan demikian, pegawai kaunseling daerah, negeri dan Kementerian dapat mengetahui maklumat semasa secara cepat dan hemat, tanpa banyak kertas dan ruang.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive