Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Monday, October 5, 2009
Bangunan Hotel MITC

Selama 3 Hari bermula semalam 05 hingga 07 Oktober semua JU Negeri dan Kebangsaan berkampung di MITC Hotel bersama pegawai-pegawai kaunseling dari Jabatan Pelajaran Negeri seluruh Malaysia.Suasana katil dalam bilik

Bantal kat sini paling best, yang kedua best hotel Dynasty. Yang lain semua sakit leher. Macam Kapas lembut je. Kita nak tidur sekejap je atas dunia, tapi nak lah selesa sikit.
Wah, gambar tandas pun ambik jugak. Ok la tandas ni, yang kurang OK tandas kat sri Costa, tandas dia macam dalam cerita jepun. Boleh nampak dari luar.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive