Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Monday, November 23, 2009

Al-Hamdulillah, rombongan sambil belajar ke Pulau Pinang berjaya dan selamat tiba di destinasi. Sayangnya, hari pertama kami tiba, ketika ingin memasuki Pulau Pinang melalui jambatan, jambatan itu ditutup kepada semua lalu-lintas, kerana memberi laluan kepada walkaton. Pada jam 10.00 pagi barulah kami dibenarkan masuk.1 comment:

  1. . nama saya cikgu wan dari segamat, johor..ingin buat lawatan ke puau pinang tapi tak tau nak tido mana tpt yang murah dan sesuai untuk 80 orang pelajar. kalau en. tahu boleh share info tak?

    ReplyDelete

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive