Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Sunday, December 13, 2009
Saya diberitahu tuan rumah asal, bahawa minggu depan kami akan dapat kunci rumah. Setelah dapat surat SMP, kami perlu ke Seremban 2 untuk mengurus air Nogori. Tiada lagi air percuma seperti mana di Negeri Selangor.

Peguam menyatakan beliau berusaha supaya saya dan keluarga dapat masuk ke rumah baru hujung bulan Disember ini, tidak pun mungkin awal Januari 2010. Sebenarnya ini permintaan saya juga supaya dapat berpindah semasa cuti persekolahan.

Kini, kami sedang mengemas-ngemas, apa yang perlu dibawa dan mana yang harus ditinggal. Bangi Indah tetap indah dalam memori. Banyak bajet kena keluar ni, nak cat rumah, nak pasang itu dan ini.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive