Wednesday, March 31, 2010

Sel Darah Babi
KUALA LUMPUR - Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.

Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraph kelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.

Norish : pssss :Anda mungkin pernah mendengar pil kuda. Pil-pil ini banyak terdapat di Negeri Kelantan, Kedah dan seutara dengannya, ianya datang dari Negara Thailand, baru-baru ketika saya bersembang dengan seorang Pegawai Pemadam, beliau mendapat berita dari budak-budak bekas penagih, kini ada pil baru lagi, iaitu pil babi, ianya banyak berada di Johor. Khabarnya... Pil ini akan membuatkan wanita yang menggunakannya, tidak akan mengandung selamanya.
 

No comments:

Post a Comment