Tamu


widgets

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Soalan-soalan seputar FingerPrint Analyst

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzah

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Bantuan Musim Covid

Buletin 1, 4.4
Motivasi 1, 4.4
Motivasi 2 ,6.4
Buletin 2
Soal Selidik COvid
Hubungi Murid. 19.4
Mengisi epkm, 21.4
Buletin 3, 26.4
Hub Parent, 27.4
19.5 Mesy SPada
Saturday, April 10, 2010

10 April 2010. AMPANG. Pihak Agensi Anti Dadah (AADK) Daerah Ampang telah menganjurkan program Metrik. Program ini memberi pengetahuan kepada bekas penagih bagaimana untuk me manage diri mereka sendiri.

Tinjauan mendapati ramai ingin berhenti dari menagih, tetapi mereka tak punya sokongan dan kekuatan untuk itu. Jiwa mereka terlalu lemah. Dalam program setengah hari ini, pihak AADK telah menjemput 2 orang penceramah, mereka ialah Encik Abd Halim Hussain, selaku ketua penyelidik dadah Asia, dan En.Noorhisham Hamzah, kaunselor SK Bangi, lepasan SPADA, USIM.Dalam program berkaitan, pihak AADK memuji sikap bekas penagih yang sanggup datang, walaupun hari ini ada yang sedang bekerja.

"Kami akan terus bercakap tentang hal ini, walau anda membencinya." Itulah antara ungkapan yang di ucapkan oleh Encik Halim semasa memberi syarahannya pagi ini di Dewan SPADA USIM.


Kami akan terus bercakap tentang gejala penagihan dalam Malaysia. Lihatlah, berapa ramai anak bangsa yang telah hanyut dalam lautan kemabukan, ada kajian secara rambang mengatakan, sepuluh hingga 20 tahun akan datang, separuh remaja di Malaysia akan menjadi gila akibat dadah buatan sendiri (drug disigner), jika masalah dadah ini tidak dibendung sedari awal.

Untuk itu, kerajaan telah mengisytiharkan langkah perang terhadap dadah. Tahun 2012 merupakan tahun sekolah bebas dadah.


Hadirin terdiri dari pelbagai bangsa, lelaki dan wanita turut berada dalam majlis ini.

Lokasi Bangi Lama ini, menjadi laluan bagi penagih melakukan transaksi jual beli dadah

Jika anda berada di sini dalam masa 10 minit, antara sebelum maghrib atau jam 2.30 petang, situasi seperti ini anda pasti akan terlihat.

Lihat didepan, ada sebuah motor penunggangnya memakai baju merah sedang menunggu ketibaan "barang". Jika belum sampai, mereka akan bergerak ke depan, kemudian membuat pusingan semula.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Buku-buku Kami

HipnosisMetafizik

Rahsia di Sebalik Cap Jari


Buku Appsheet Siri 1


48 Rumus Excel

Rahsia Slaid Presentation Memukau


Life is Learning

Siap Maju

Siap Maju
noorhisham