Wednesday, June 16, 2010

Terima Kasih Memuat Kisah Anak Saya

TERIMA kasih Syiekh kerana memautkan cerita anak saya, tulisan pagi ini membuat saya terkejut, kisah anak yang mana, penungjung blog saya meninggalkan alamat blog beliau link , setelah dibaca dan di amati, ternyata anak beliau ialah Muhammad Huzaifah bin Mohammed Huzazi Lahir : 23 Syaaban1409 (30 Mac 1989), dan telah meninggal dunia pada 21 Jamadiawwal 1431 (4 Mei 2010) kerana lemas.

Dapat saya selami, sungguh sukar bagi sesetengah manusia dibumi ini untuk mendapatkan anak, sanggup mereka berkorban hingga puluhan ibu ringgit. Bahkan ada yang sanggup menahan sakit selepas melahirkan anak, asal dapat anak.

Kini anak yang ditantang, yang dibelai, setelah puluhan ribu wang bapanya habis untuk membesarkannya, dia pergi buat selamanya... betapa pilunya sang ayah dan ibu, bagaikan Rasulullah menangis di atas pemergian anak lelakinya Ibrahim.

Tahniah tuan, di atas berjaya mendidik anak dengan adab, doa dan akhlak ruh Islami, tahniah jua kerana dia sudahpun dihantar ke syurga (mudah-mudahan) dan bakal menjadi penolong tuan dan keluarga di akhirat kelak.

Teruslah berpegang dengan tali ALLAH, lalui liku-liku kesukaran hidup dengan penuh sabar dan tabah, dunia ini bukan tempat senang bagi kita, akhirat jua tempat senang lagi kekal abadi.
 

No comments:

Post a Comment