Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

JOM BELAJAR BERGURU

SELALUNYA MEMBACA DAN BELAJAR, JAUH BEZA, MEMBACA HANYA MENATAP, ADAPUN BELAJAR, KITA MENATAP, MENDENGAR DAN MELIHAT, DAYA INGATAN AKAN MENI...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Sunday, August 22, 2010
20 Ogos 2010. BANGI.Sempena LADAP kali ini, pihak sekolah menjemput Puan Nor HainieAbu Bakar, Guru Besar SK Jalan Tiga Bandar Baru Bangi untuk memberikan ceramah dan berkongsi pengalaman beliau dalam memperkasakan sekolah.
Puan Nor Hainie

Guru Besar SK Bangi
Walaupun program ini diadakan dalam bulan Ramadan, yang mana guru beragama ISLAM disini berpuasa, namun tidak mematahkan semangat untuk hadir bagi mendengar perkongsian ini. Turut disampaikan ialah gambar semasa lawatan guru besar daerah Hulu Langat ke sekolah Kluster di Singapore baru-baru ini.

Seramai 56 orang hadir termasuk para staf SK Bangi


Wajah ceria walaupun berpuasa

Ada yang terpaksa bawa anak, begini cikgu..

Taklimat Selingan oleh PK HEM

Pengerusi Majlis...

0 comments:

Post a Comment

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.