Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Scanner Cara Murah, Tapi Macam Mahal

Cara Murah, Tapi Macam Mahal. Scan Kehadiran dengan QR Code di jam yang cikgunya buat sendiri https://www.facebook.com/amazingfingerprint/vi...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Wednesday, September 15, 2010
Sebelum raya saya sempat bertemu seorang penagih yang dalam keadaannya kakinya kudung sebelah. Lantaran kesukaran yang dihadapinya, duduk diatas sebuah kerusi roda, penulis mencari kesempatan untuk mendapat kisah lanjutnya.

Sebelumnya, kaki dia normal, bekerja sebagai penjaga pencawang TNB katanya, namun dia suka mengambil dadah, pil-pil domicom dan beberapa jenis dadah lain yang dicampur. Dia akhirnya mengalami over dos akibat berlebihan dadah yang masuk ke tubuh nya melalui cara suntikan. Walaupun begitu, dia dan kawannya masih menunggang motosikal dalam keadaan high. Ketika dia membonceng motosikal, rakannya yang memandu telah melanggar sebuah lori. Malang nasib kawannya, mati ditempat kejadian, sementara dia dibawa ke hospital Klang, kemudian dipindah ke Hospital Universiti, akhirnya kakinya terpaksa dipotong.

Pulang ke rumah,akibat tekanan yang dihadapi, pun dia masih mencari dadah untuk mengatasi tekanan. Disaat itulah, polis telah menangkapnya dan dia akhirnya berada di salah sebuah pusat serenti dalam keadaan cacat. Penulis bertanya, susah tak kalau dah jadi macam ni? Saja je Tanya, memang susah la encik katanya, nak ke tandas susah, nak berdiri payah. Tunggu kisah penagih selepas raya.

Terima Kasih kerana membaca

0 comments:

Post a Comment

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini
Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada