TV

 
Thursday, September 30, 2010

Seminar Guru Kaunseling Selangor


Hari ini, Khamis, 30 September 2010.Seramai 1200 orang guru bimbingan dan kaunseling dari seluruh jajaran negeri Selangor berhimpun di UNISEL. Kepadatan yang hadir membuat dewan melimpah.Ramai yang terpaksa berada diluar kerana ruang tidak mencukupi. Malah ada yang sampai terlewat sejam dari waktu yang sepatutnya kerana menempuh jarak perjalanan yang jauh, sementara itu ada pula yang tersasar ke tempat lain.

Kenapa lah buat jauh begini, kata seorang dari hadirin.Sebenarnya rasa gembira yang jelas terpancar diwajah masing-masing, kerana sekian lama tidak bertemu, kini tanpa diduga, mereka bertemu semula dengan rakan-rakan lama yang terpisah akibat posting dilokasi yang berbeza.


En.Khairuddin, selaku boss kepada guru kaunseling Negeri Selangor memulakan ucapan alu-aluan, beliau mengingatkan wang PCG yang masih banyak sekolah belum menggunakannya dengan baik.

En.Fadzlie kemudian mengambil alih,beliau menyampaikan cara-cara mengisi L4 kepada semua guru kaunseling.Program L4 ini telah dimuat naik ke sebuah laman web kaunseling, guru kaunseling wajib memuat turun untuk mengaplikasinya selepas ini. Segala pertanyaan boleh diajukan kepada guru bimbingan selaku jawatankuasa teknikal yang terbabit.

Waktu makan tengah hari, ada guru terpaksa berdiri menunggu makanan tambahan dek ketidakcukupan bekalan. Sebelumnya, Prof.Dr.Othman menyampaikan buah fikiran beliau dalam program percambahan minda. Akhirnya sebelum rehat, ruang dan peluang untuk bertanya diberikan kepada semua hadirin dan hadirat. Berikutan itu, ramai merebut peluang keemasan ini untuk mengajukan pertanyaan yang membekam sekian lama.

Guru Bimbingan Daerah Hulu Langat yang sering masuk surat khabar Berita Harian

Antara tenaga penceramah daerah

En.Khairuddin menyampaikan cenderahati kepada Profesor Dr Othman
Lebih banyak foto klik sini http://facebook.com/skbangi
 

No comments:

Post a Comment