Saturday, October 23, 2010

Berehat Sekejap...

Setelah penat taip laporan, rehat saya ialah buka internet, baca posting latest kat akhbar online, sambil tengok apa yang kawan-kawan buat lewat fb.

Sambil itu, menolong kawan-kawan GBSM yang masih terkontang-kanting mencari sumber dimana nak muat turun borang L4. Itu lah, kalau ada FB kan mudah, boleh kekawan tunjuk ajar, ini tak nak, katanya...bosan lah...

Padahal, tengok kekawan yang dulunya kataya bosan, boring. Cuba tengok kat dinding FB dia, mmmmm, banyak jugak.

Baiklah, alamat untuk donwload borang tersebut ialah di ekaunseling.net


Lihat sebelah kiri tu, ada nampak tak tulisan Download Borang e-L4. Ha klik kat sini. Bila kita klik sini, komputer akan tanya balik, nak simpan ke tak nak dalam bahasa omputih la. Jawab lah save file. Klik la atas tu sambil menjawab.


Nampaknya macam muat turun tadi dah selesai. Apa lagi, klik open file, dapatkan kat mana fail tadi disorokkan, klik lah mana-mana asal dia install kat komputer kita.


Install sampai habis ya.

Sahabat kita terlekat disini, sampai sini kira macam nak ke Kuala Lumpur, hilang arah, simeboard nya dah tak ada. Jika anda klik yang tengah benda lain yang keluar, iklan barangan, tak ada pun borang L4 tu, klik EXIT sahaja lah kalau begitu.


Sampai sini, cuba tengok-tengok kat desktop, ada penambahan apa-apa tak. Ya memang ada, logo el4 sudah pun muncul. Anda klik sahaja di situ. Cuba klik ikon eL4 tersebut, kemudian tarik ikon yang muncul itu ke bawah dan klik options. Baru lah isi kandungan L4 keluar.
 

No comments:

Post a Comment