Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Monday, February 14, 2011
15 Feb 2011. NILAI.Melihat Taman Desaria Nilai belum memiliki FB sendiri, saya minta bantuan seorang rakan untuk menubuhkan FB ini. Diharap semua warga Desaria dapat berpartisipasi bersama, kewujudan fb ini diwujud memandangkan lebih ramai antara kita yang menjadikan aktiviti membuka Fb antara aktiviti wajib seharian.

Selain cepat, ianya amat berguna kepada ibu-ibu ditaman ini yang tidak bekerja untuk membaca berita terkini setiap hari. Apa yang berlaku dan akan terjadi di taman ini. Kes-kes kecurian dan rompakan juga dapat disampaikan secara cepat dan berkesan, ianya tantu sekali berguna kepada warga Taman Desaria. Selama ini, hanya warga Desaria yang menjadi ahli ronda sahaja mendapat berita terkini. Dengan adanya FB ini, mungkin berita tersebut dapat dipanjang disini lagi.

Saya sedang mencari beberapa orang untuk dilantik sebagai moderator FB ini.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive