Monday, February 14, 2011

Koleksi Buku-buku Penagihan

Berikut adalah sebahagian buku-buku berkaitan dadah yang ada dalam koleksi saya. Mungkin ada yang berminat untuk memilikinya.

...
Orang Barat sebenarnya telah banyak buat kajian bab dadah. Namun sampai sekarang saya secara peribadi melihat, mereka tidak jumpa satu solusi untuk membanteras dadah secara berkesan.


Kita pula berkiblatkan kepada mereka.. kenapa? Apakah kita tak punya panduan untuk menyelesai masalah manusia ini ?


Buku yang ditulis oleh beberapa orang Doktor di Malaysia yang mengajar Ilmu Farmakologi.Pencegahan Relapse maknanya usaha mencegah seseorang yang menagih supaya tidak menagih semula. Re adalah ulang, Lapse ialah pusingan. Relapse maknanya kembali menagih semula setelah sekian lama berhenti menagih


..Jatuh ke lembah penagihan? Amat menarik mendalami teknik kaunseling penagihan. Jatuh dalam lembah penagihan sama seperti jatuh dalam gaung yang dalam. Dia tidak boleh keluar, kecuali jika dibantu.


Buku ini adalah 12 buah. Ianya adalah hasil gubahan pelajar SPADA 2008, termasuk saya sendiri, sebuah buku panduan untuk mencari cahaya kebahagiaan hidup di hujung usia. Kembali kepada fitrah... Agama..
 

No comments:

Post a Comment