Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

BUKU APPSHEET 2

  RM35.00

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Wednesday, March 9, 2011
Mungkin anda lebih tahu bagaimana cara untuk meletakkan foto yang ada di laman web, blog,facebook ke dalam blog anda. Ya bagi sesetengah orang klik lakaran gambar image yang ada di atas kotak blog.

Saya dapat teknik baru, yang tidak perlu memuat turun gambar itu terlebih dahulu, tetapi hanya klik kanan tepat di atas gambar yang hendak di salin itu. Kemudian klik copy image url seperti gambar dibawah

Kemudian setelah anda memilih Copy Image URL, anda pergi ke ruang blog anda dan taip
seperti gambar di bawah...

Ada "" (2 titik) tersebut, anda letaklah kursos tetikos dan klik kanan, paste atau terus tekan CTRL + V.

Lihat hasilnya. Klik Edit Html, klik Compose... ada tak gambar tadi?

Mudah je kan... mula-mula copy Image URL dan Paste kat Blog dengan menggunakan key img src" "... Tengok ni satu gambar yang saya paste kat sini, yang di ambil dari facebook.


atau
Selamat mencuba......

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive