Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, March 31, 2011

Jumaat, 1 April 2011. Pihak sekolah telah menjemput Pegawai Polis untuk memberikan ceramah berkisar keselamatan kepada pelajar sekolah. Sjn Rahman Yunus datang pagi untuk menyampaikan ceramah berkenaan. Berikut adalah gambar-gambar semasa program dijalankan.

Petang semalam, semalam, saya mendapat maklumat, 5 suspek telah memasuki sebuah rumah di Taman XXXX Dengkil, merusakkan kereta dan peralatan di situ tanpa motif, kemudian mereka beredar.

2 Hari lepas juga, seorang perempuan dilarikan oleh sebuah kereta ke arah Dengkil. Ini kes culik. Namun suspek telah ditangkap.

Pertanyaan yang berani

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive