Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Monday, March 7, 2011
Antara sebab manusia menyalahguna dadah ialah kerana JAHIL akan bahaya dadah pada tubuh badan, (fizikal), bahkan ruhaninya. Seorang remaja di tahan dan dibawa ke mahkamah kerana mengguna ganja. Ketika majistret menjatuhkan hukuman kepadanya,dia berkata " Puan... saya bukan ambil dadah pun, saya ambil ganja je..."

Hmm... anda faham ? Dia tak tahu bahawa GANJA adalah satu jenis dari beberapa Jenis Dadah. Seorang lagi pula berkata.. "Puan...saya bukan hisap pun, saya jek je..." Inilah contoh 2 kes berbeza, yang mana kedua JAHIL tentang dadah.


Sumber : AADK

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive