Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

LOGO

 

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Sunday, April 17, 2011
Tahniah kepada ibubapa yang telah menyarankan agar pihak sekolah menggunakan baju berlengan panjang bagi anak perempuan.

Hal ini selain, dapat melindungi tubuh sang anak, ianya juga menepati kehendak Islam itu sendiri. Saranan ini telah dibawa ke dalam mesyuarat PIBG baru-baru, kemudian disokong oleh YDP PIBG, barulah kemudian pihak sekolah bersetuju untuk meminda.

Cuma jarak masa diambil sedikit, kerana perlu menanda kembali siapa yang mahu dan penambahan wang. Beberapa hari yang lalu, baju ini telah di agihkan.Terima kasih atas saranan ibu bapa, pandangan anda sangat berharga buat sekolah.Rajin-rajinlah datang ke mesyuarat PIBG.

Saya sedang menyiapkan banner pendaftaran baru pra sekolah tahun 2012, walaupun belum rasmi lagi, saya nak masukkan di sini, nak minta pandangan anda, sudah OK ke belum.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive