Tamu


widgets

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Soalan-soalan seputar FingerPrint Analyst

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzah

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Bantuan Musim Covid

Buletin 1, 4.4
Motivasi 1, 4.4
Motivasi 2 ,6.4
Buletin 2
Soal Selidik COvid
Hubungi Murid. 19.4
Mengisi epkm, 21.4
Buletin 3, 26.4
Hub Parent, 27.4
19.5 Mesy SPada
Friday, April 29, 2011
Insya Allah, Rabu depan, saya akan memberikan sebuah ceramah khas berkaitan penyalahgunaan dadah dan isu-isu dadah terkini.Lokasi Surau An-Nur Bandar Baru Bangi. Terima Kasih pada Ustaz Kausar (SK Bandar Baru Jalan 2) kerana memberi laluan.

Tidak ada siapa pun yang mempunyai cita-cita ingin menjadi penagih dadah. Namun kenyataan disebaliknya ke atas kehidupan manusia ini. Di Malaysia seramai 350,000 jumlah penagih yang telah berdaftar. Menurut WHO, jika ada satu penagih yang ditangkap, ada 3 lagi yang belum ditangkap.

Di Vietnam, jumlah penduduknya 80 juta orang, tetapi jumlah penagihnya 30,000 orang. Bayangkan hebatnya Malaysia, jumlah rakyat 27 juta, tetapi penagih 350 ribu orang.

Saya menelusuri langkah turun ke masjid dan surau selain sekolah, melalui ceramah dan khutbah, bagi menyedarkan masyarakat kita. Bahawa dadah itu pemusnah masa depan seseorang.

Pengalaman kami, bukan hanya orang yang miskin sahaja yang terlibat dengan penyalahgunaan dadah, bahkan orang kaya juga, kerana ada orang kaya. Kerana kekayaan, dengan pendapatan gaji RM30,000 mereka tak tahu nak guna duit. Akhirnya menjadi penagih.

Rumah FLAT, adalah salah satu dari beberapa lokasi kawasan berisiko. Buka kata semua, tapi memang ada, bukan juga tempat lain tak ada, bahkan penagih dadah jenis syabu sekarang memasukkan dadah dalam tubuhnya di hotel-hotel. Ha... Bayangkan saudara, menagih dalam hotel, tak banyak apa duit mereka tu.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Buku-buku Kami

HipnosisMetafizik

Rahsia di Sebalik Cap Jari


Buku Appsheet Siri 1


48 Rumus Excel

Rahsia Slaid Presentation Memukau


Life is Learning

Siap Maju

Siap Maju
noorhisham