Tamu


widgets

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Soalan-soalan seputar FingerPrint Analyst

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzah

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Bantuan Musim Covid

Buletin 1, 4.4
Motivasi 1, 4.4
Motivasi 2 ,6.4
Buletin 2
Soal Selidik COvid
Hubungi Murid. 19.4
Mengisi epkm, 21.4
Buletin 3, 26.4
Hub Parent, 27.4
19.5 Mesy SPada
Wednesday, April 13, 2011
RABU.13 Apr 2011.Malang bagi 8 orang budak ini, entah kenapa nasibnya kurang baik hari ini. Ketika sedang asyik membahagi rokok, tau-tau ada yang terlihat aksi ini, lalu melaporkan kepada pihak guru tanpa rasa simpati.

Babak pengejaran pun berlaku, namun suspek mem
ang tidak melarikan diri, tetapi bahan bukti sudah dilempar jauh-jauh supaya tidak mudah ditemui. Nak lari kemana, sebab sekolah berpagar sana sini.

Seorang telah berjaya menyedut hingga 3 batang kata saksi. Manakala tukang belinya, 2 orang kecil kecil lagi. Sebelum masuk waktu koko, mereka ke salah sebuah kedai Melayu di Bangi. Lalu membeli 2 bungkus kotak rokok berjenama Lutfman yang mengandungi 20 batang rokok yang tersusun rapi.

Disamping 1 kotak mancis. Dari m
ana kamu dapat wang tanya saya sangsi? Ada donator rupanya. Dia yang bagi duit cikgu..... Kamu yang bagi duit supaya dia beli rokok ini? Tak.... saya hanya bagi seringgit je. Taklah semua sekali. Apa pun, perbuatan merokok adalah salah di sisi undang-undang. Siapa yang lebih bersalah, adalah penjual, kerana terang-terang tulisan DILARANG MENJUAL ROKOK KEPADA MEREKA 18 TAHUN KE BAWAH". Yang datang membeli pun, terang-terang budak sekolah, sekolah rendah lagi.

Saya menghantar sms kepada Ketua Balai, sebagai makluman dan kalau boleh mohon tindakan lanjut dari beliau ke atas penjual rokok ini. Mungkin sudah beberapa kali ianya telah terjadi. semoga 2012 sekolah bebas dadah akan menjadi realiti.

UPDATE

Petang ini (14/4) saya terima sms dari pihak Polis, pihak kedai berkenaan sudah pun diberi amaran supaya tidak menjual rokok kepada pelajar sekolah. Harap amaran ini dipatuhi demi kebaikan generasi anak-anak di Bangi Lama.

1 comment:

  1. perkara nie patut di laporkan kepada pejabat kesihatan daerah hulu langat,

    penjualan rokok kepada orang bawah 18 tahun adalah di bawah bidang kuada pejabat kesihatan.

    pejabat kesihatan boleh mengambil tindakan yang lebih sesuai terhadap perkara nie

    ReplyDelete

Blog Archive

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Buku-buku Kami

HipnosisMetafizik

Rahsia di Sebalik Cap Jari


Buku Appsheet Siri 1


48 Rumus Excel

Rahsia Slaid Presentation Memukau


Life is Learning

Siap Maju

Siap Maju
noorhisham