Aktiviti

26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik

Promosi M.Office 365

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Pengenalan Apa Itu Mic.Office 365

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Tuesday, April 26, 2011
Assalamualaikum,sekarang jam 3.03 pagi,saya baru balik meronda taman tempat saya berdomisili.Ada satu rumah yang tidak menutup pintu utama dan pinta grill, kami bhenti bagi salam untuk maklumkan pintu tak berkunci..mungkin dia terlupa atau memang sedang ada tetamu tak di undang didalamnya, kelihatan lampu bilik di padam dan diam je.. kami terus belah

Seorang anak murid saya berkata,rumahnya pernah dimasuki perompak, ketika semua ahli keluarga di ikat, perompak itu berkata, kami bukan lah nak masuk rumah ini,tapi sebab pintu tak berkunci, maka kami masuklah... tengok tu, kita telah mengundang mereka datang... Jika sekali terkena baru tau...

Untuk makluman, Taman Desaria setakat ini masih mampu menghidupkan sistem rondaan sukarela,setiap orang hanya sekali sahaja meronda sebulan, malam-malam lain anda boleh tidur lena, sedangkan kebanyakan ditaman-taman lain, skim rondaan ini telah lama berkubur tanpa nisan. Rata-rata hanya mampu bertahan selama 3 bulan. Kenapa ? Mungkin anda ada jawapannya.

Sahabat kami En.Sufian, selaku ketua biro keselamatan Taman Desaria adalah antara yang aktiv menghidupkan rakan-rakan ronda. Beliau akan sms setiap ahli ronda supaya dapat memberikan kerjasama yang padu demi keselamatan kita semua. Al-hasilnya lihatlah dibawah ini.
Sehingga kini, Taman Desaria mendapat pengiktirafan dari Ketua Balai Polis Daerah Seremban.
Pengiktirafan ini adalah hasil kerjasama penduduk untuk membanteras kegiatan jenayah berleluasa.

Selain sistem rondaan, kami juga menyarankan agar ahli-ahli taman menggunakan telefon PTT untuk berkomunikasi sesama ahli untuk menjaga kelestarian kedamaian taman. Adalah sangat tidak adil, jika orang lain berjaga setiap malam untuk memastikan rumah kita tiada pencuri masuk, tetapi kita tidak memberikan partisipasi yang sewajarnya.

Harap ada selepas ini pertambahan ahli ronda sukarela, namanya pun sukarela. Hanya sekali sahaja sebulan, atau 12 kali setahun.

Noorhisham Hamzah
Merangkap
Setiausaha Persatuan Penduduk
Taman Desaria, Nilai

0 comments:

Post a Comment

Appsheet

Kaedah Detect Pantas tanpa perlu membuka Laptop dahulu. Dah ada di HP

PSIKOMETRIK 2020

BELUM JAWAB UJIAN PSIKOMETRIK


6 EXCELLENT
KHALEEF ASHRAF BIN MOHD KHIRDI

6 SMART
ADIELA NATASYA SUMAYYAH BINTI HAFIZUL FAHMI
MUHAMMAD FAIZ BIN GATOT PURWANDONO
MUHAMMAD SALEBUDIN BIN MUHAMMAD KHAMIS
NOR AQIRA BINTI SULHIEE
NOR AZRAEI BIN NORAZMAN

AZMEER- SK JLN TANJONG

Video Kami

Emel Unlimited Drive

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Terkini
Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

sementara Stock Masih Ada