Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

PANDUAN MENGISI DATA PSIKOMETRIK

1. BUKA WEB EPKM.MOE.GOV.MY 2. KLIK GURU KAUNSELING 3. PILIH TAHUN PERTAMA 4. TURUN KE BAWAH SEKALI, KLIK DOWNLOAD LAKUKAN UNTUK SEMUA TAHUN...

Admin Blog

Admin Blog
Manisah
Thursday, April 7, 2011
Salam, printer saya yang baru beli ini adalah yang kelima dalam hidup saya. Hehe. Banyakkan.Dulu masa mula-mula beli printer, kat Aceh, nak guna print skripsi, guna dakwat dot metrik.Asyi bunyi kreeeett kreeett..Printer ni kalau nak jimat dakwat,saya guna minyak hitam, lumur balik kat tali dia tu.Fuh.

Dan sebelum ini, kita simpan printer takut cepat rosak atau habis dakwat. Padahal sebenarnya, tauke kedai yang jual ajar saya, setiap minggu mesti print satu helai. Supaya dakwat itu berjalan terus, kalau tidak dia akan kering.

Patut la, selalu kering tak boleh guna. Dan inilah printer saya yang latest. The best for colour printing.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Blog Archive