Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Featured post

Versi 14

 

Blog Archive

Tuesday, June 7, 2011
Assalamu alaikum, lama hajat saya nak ziarah Ustaz Mad Dahan, alhamdulillah, impian ini tercapai jua 4 hari yang lalu.

Namun agak terkejut, ketika mencari-cari rumah beliau, saya tersesat, lalu bertanya pada orang Kampung Derlima, rumah Ustaz Mad dimana mak cik? Ustaz Mad yang eksiden tu ke.. Hah...eksiden? Tak tau la, saya lama tak jumpa. Ustaz Mad Dahan.

Ha .. ya lah... dia baru eksiden, saya cepat-cepat ke rumah nya setelah di alamatkan.

Memang Ustaz Mad dalam keadaan uzur, beliau baru mengalami eksiden, gara-gara di langgar sebuah kereta dari belakang, kepalanya mengalami pendarahan. Bila ditanya, Ustaz kenal ke saya? Siapa? Ambo dah lupo.. Ustaz dah tak berapa ingat sambung isterinya yang masih mengingati saya ke rumah ini puluhan tahun yang lalu sebelum ke Aceh.

Untuk Rekod, Ustaz Mad pernah mengajar di Sekolah Kebangsaan Padang Garong, Kompleks sekolah2 Kota Bharu tahun bermula 1988 sehingga lah beliau pencen. Kini usianya 71 tahun. Kampung Ustaz ialah di Kampung Derlima, Bachok. Selepas Balai Polis Pengkalan Datu.

Bagi sesiapa (bekas anak murid) yang ingin ziarah, elok sangat, boleh join dengan rakan-rakan lain yang ada di Facebook SKPG.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers