Edidik

Edidik

Inspirasi Nurani

Mensyukuri hari ini, mengikhlaskan apa yang telah berlaku.

Blog Archive

Saturday, April 7, 2012
Satu hari, saya menghadiri satu Seminar di sebuah Kolej di Negeri Selangor.Seorang narasumber "penceramah" pada hari itu, ketika membahaskan soal penulisan, beliau terus menunjukkan jarinya pada saya, dengan katanya, "Saya selalu membaca blog yang ditulis oleh Cikgu Bangi itu, beliau je yang tak perasan" (saya selalu membaca penulisannya).

"Oh ye ke..." itu yang terdetik di hati saya. Merasa bangga juga kerana hasil penulisan saya yang tidak seberapa berbobot "bernilai tinggi" itu turut menjadi perhatian penceramah yang juga seorang penulis buku.

Kini.... dengan kesibukan melayan FB, nampaknya penulisan saya semakin berkurang. Jikapun ada, saya banyak menampalkan gambar-gambar ketika sesi ceramah untuk dilihat oleh murid-murid. Tak banyak juga tulisan yang dapat saya tuliskan. Padahal, saya bukan tidak punya idea, bahkan saya sering menemui idea baru ketika memberi ceramah. Idea spontan yang datang saya sampaikan terus, ianya menambah idea-idea sebelum ini.

Cuma masa sudah berpindah ke alam fb. Agak gawat juga. Saya perlu memikir semula untuk memberikan yang terbaik buat pengunjung dan "follower" blog saya.

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Reminder

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.
=============
26-6 Mesy HEM
29-6
1. Mesyu Koko Kali 3
2. Hub Shamen, Beri Link Psikometrik
==================

Promosi untuk 30 orang, Emel baru dengan Drive Unlimited, Hanya RM45 sahaja.

namaanda@mail.gurukreatif.net
atau
namaanda@gurukreatif.net

Ibrah Dari Al-Quran

Al Baqarah : 72
Hendaknya seorang pencari ilmu lebih memerhatikan kandungan makna di sebalik kisah, bukan kepada para pelaku kisah

Mutiara Kata

Mutiara Kata

Nukilan Nurani

Nukilan 3


Manfaatkan persamaan dan
uruskan perbezaan
Akan terhasillah keserasian dan keindahan

Setiap kesulitan tetap akan muncul kemudahan.
Sabar menerbitkan keindahan
Kelapangan akan datang setelah kesusahan.
3@2016


Followers