Tamu


widgets

Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

Soalan-soalan seputar FingerPrint Analyst

Admin Blog

Admin Blog
Noorhisham Hamzah

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.

Bantuan Musim Covid

Buletin 1, 4.4
Motivasi 1, 4.4
Motivasi 2 ,6.4
Buletin 2
Soal Selidik COvid
Hubungi Murid. 19.4
Mengisi epkm, 21.4
Buletin 3, 26.4
Hub Parent, 27.4
19.5 Mesy SPada
Saturday, April 7, 2012
Satu hari, saya menghadiri satu Seminar di sebuah Kolej di Negeri Selangor.Seorang narasumber "penceramah" pada hari itu, ketika membahaskan soal penulisan, beliau terus menunjukkan jarinya pada saya, dengan katanya, "Saya selalu membaca blog yang ditulis oleh Cikgu Bangi itu, beliau je yang tak perasan" (saya selalu membaca penulisannya).

"Oh ye ke..." itu yang terdetik di hati saya. Merasa bangga juga kerana hasil penulisan saya yang tidak seberapa berbobot "bernilai tinggi" itu turut menjadi perhatian penceramah yang juga seorang penulis buku.

Kini.... dengan kesibukan melayan FB, nampaknya penulisan saya semakin berkurang. Jikapun ada, saya banyak menampalkan gambar-gambar ketika sesi ceramah untuk dilihat oleh murid-murid. Tak banyak juga tulisan yang dapat saya tuliskan. Padahal, saya bukan tidak punya idea, bahkan saya sering menemui idea baru ketika memberi ceramah. Idea spontan yang datang saya sampaikan terus, ianya menambah idea-idea sebelum ini.

Cuma masa sudah berpindah ke alam fb. Agak gawat juga. Saya perlu memikir semula untuk memberikan yang terbaik buat pengunjung dan "follower" blog saya.

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Anda ada Blog?

Saya menawarkan kepada anda memiliki blog seperti ini, saya akan bangunkan untuk anda dan serahkan untuk anda guna. Kos terendah RM49.90 sahaja.

Curahkan tulisan anda, karya anda di blog untuk dinikmati generasi selepas anda.

Search This Blog

Link Crosword

Klik

noTA cROSWORD Klik

Chat

Buku-buku Kami

HipnosisMetafizik

Rahsia di Sebalik Cap Jari


Buku Appsheet Siri 1


48 Rumus Excel

Rahsia Slaid Presentation Memukau


Life is Learning

Siap Maju

Siap Maju
noorhisham