Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

JOM BELAJAR BERGURU

SELALUNYA MEMBACA DAN BELAJAR, JAUH BEZA, MEMBACA HANYA MENATAP, ADAPUN BELAJAR, KITA MENATAP, MENDENGAR DAN MELIHAT, DAYA INGATAN AKAN MENI...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Monday, June 11, 2012
Semalam saya ke IKEA Damansara, bukan nak masuk ke IKEA tapi nak jumpa seseorang yang nak jual printer. Printer terbaik saya (Canon iP3680) mengalami kerosakan cip. Kos repair RM180.00, kos beli baru RM240.00. Hmmm...kena mikir-mikir nih.

Sesampai di sana, printer itu telah terjual rupanya dengan harga RM30.00. Lalu beliau memberikan ganti HP 2480 kepada saya secara GRATIS.Printer ini masih boleh digunakan, cuma dakwatnya tak ada. Ops satu lagi, driver pun tak ada.

Katanya beliau seorang bilal di Masjid Mutiara Damansara, sering uruskan jenazah secara sukarela.Sesiapa yang ada kenalan meninggal, boleh hubungi beliau Nasuruddin. Saya perkenal saya seorang guru bimbingan, saya berikan BisnessKad, wah... katanya ... tuan boleh berikan ceramah ya? Ya.Saya boleh berikan ceramah berkaitan Dadah, ini bidang khusus saya. Beliau nak jemput sebelum puasa ini menyampaikan ceramah dadah bersama slaid disana. Insya Allah. printer dapat, kawan dapat, peluang meluaskan pengetahuan pun ada.

1 comment:

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.