Thursday, October 4, 2012

Sejenak di SK Dusun Tua

Habis ceramah, teman baik saya, Saudara Adlan membawa saya menemui Tuan Guru Besar SK Dusun Tua, Tuan Hj Mohd Sahar. Dalam perbualan dengan Guru Besar, disamping mengucapkan terima kasih atas kehadiran saya, beliau juga memberikan banyak tips untuk saya berceramah.

Katanya beliau dulu seorang guru di SMK Abdul Jalil, bersama dengan dengan En.Rahim yang sekarang menjadi Pegawai Kaunseling di KPM. Beliau mengingatkan saya, agar banyak bercakap soal NEGATIF dalam ceramah penagihan ini, kesan negatif pada pengambil dadah, keluarga, masyarakat dan negara.

Yang kedua perbanyakkan salinan dari akhbar-akhbar tentang dadah. Potong dan masukkan dalam satu fail besar. Scan dan masukkan ke dalam POwer Point.

Yang ketiga buat penutupan ceramah dengan IKRAR atau doa dalam bahasa Melayu untuk menguatkan lagi pendengar agar tidak terjebak walau selangkah dengan dunia penagihan. SUNGGUH amat bermakna, jarang orang sudi berkongsi ilmu dan pengalaman. TERIMA KASIH sekali lagi pada SK Dusun Tua, saya suka dan senang hati ke sini. Norish77
 

No comments:

Post a Comment