Edidik

Edidik

Tazkirah

Hidup Mesti Berkorban

Featured post

JOM BELAJAR BERGURU

SELALUNYA MEMBACA DAN BELAJAR, JAUH BEZA, MEMBACA HANYA MENATAP, ADAPUN BELAJAR, KITA MENATAP, MENDENGAR DAN MELIHAT, DAYA INGATAN AKAN MENI...

Admin Blog

Admin Blog
Norish

Blog Archive

Friday, May 31, 2013
Inilah hasrat yang ingin kami lahirkan di IAB, salah seorang peserta mendengar pembentangan berkata "Sebenarnya sudah lama saya merindui modul2 sebegini". Seharusnya kita semua yang beragama ISLAM, fafirruu ilallah.Kembali kepada Allah dalam semua aspek kehidupan. Alangkah INdahnya Hidup ini jika Bos atau Majikan yang MUSLIM menjadikan ISLAM sebagai panduan hidup dalam mengemudi bahtera organisasinya. Terima Kasih atas peluang ini dari AyahndaMuhsin Marzuki. Semoga modul ini akan terus diperbaiki dari masa ke semasa.

0 comments:

Post a Comment

Renungan

Hikmah Penularan virus koronavirus

Wahai Diri

Wahai Diriku, aku sayang pada diriku sendiri, Aku melihat diriku yang ceria itu, aku melihat diriku yang bahagia itu, itulah diriku yang sesungguhnya.

Ke manakah aku selama ini, aku ingin kembali,

Wahai Diriku, hal-hal yang tidak penting, tidak boleh mengganggu aku, hal-hal yang tidak berguna, aku letakkan aku lepaskan,

agar tenang hidupku
agar sihat badanku
agar lapang hidupku

Ya Tuhan, pandu hambaMu menjadi manusia cemerlang dunia, cemerlang akhirat

Ujian dalam hidup hadir untuk membuktikan cinta kita padaNya. Apakah hati masih cintakan dunia yang fana, atau akhirat yang kekal abadi. Oh Tuhan, bantu hambaMu untuk mendapat CINTA Mu yang Agung dan Abadie.